Glaswol spouwmuurisolatie: voordelen, kosten en veel gestelde vragen

Ga je binnenkort je spouwmuur isoleren, maar weet je niet welk isolatiemateriaal te kiezen? Overweeg dan zeker glaswol spouwmuurisolatie want deze minerale wol biedt heel wat voordelen.

Glaswol spouwmuurisolatie: voordelen en nadelen

glaswol spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie en glaswol? Dat gaat hand in hand! Glaswol is namelijk een uitstekend isolerend materiaal. Het wordt niet voor niets vaak gebruikt. Benieuwd of een glaswol voor jou de beste keuze is? Hieronder ontdek je de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie via glaswol!

Voordelen

Glaswol spouwmuurisolatie heeft heel wat voordelen en is dus zeker de moeite waard om te overwegen.

Goede isolatiewaarde

Glaswol heeft over het algemeen een goede isolatiewaarde. De isolatiewaarde is belangrijk, want door materiaal met hoge isolatiewaarde te kiezen krijg je een hoger rendement en bespaar je heel wat geld uit! Pas wel op, want er zijn verschillende soorten glaswol, met elk hun isolatiewaarde. De isolatiewaarde varieert van uitstekend tot goed. Let dus op het HR++ label, zo weet je dat je de hoogste kwaliteitsglaswol hebt!

Geluidsabsorberend

Een van de grote voordelen van glaswol is dat het een goed geluidsabsorberend vermogen heeft. Daardoor is het mogelijk om geluidsoverlast, zowel van binnen als buiten te beperken.

Brandwerende eigenschappen

Wanneer je opzoek gaat naar het juiste isolatiemateriaal, is het ook belangrijk om rekening te houden met je veiligheid. Je kiest dus het best voor een isolatiemateriaal die brandwerend is. Glaswol heeft deze eigenschap. Glaswol scoort op dat vlak zelfs beter dan isolatiekorrels en PUR schuim!

Waterafstotend

Nog een belangrijk voordeel van glaswol is dat het waterafstotende eigenschappen heeft. Glaswol bevat namelijk siliconen deeltjes die ervoor zorgen dat vocht geen kans maakt. Hierdoor is het goed bestand tegen weersinvloeden. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over vocht en schimmel!

lange levensduur

Glaswol heeft een lange levensduur. Dat wil zeggen dat de isolatiewaarde van glaswol in de loop der jaren hetzelfde zal blijven. Dit komt omdat stilstaande lucht vastgehouden wordt tussen de glaswolvezels!

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Nadelen

Om de juiste keuze te kunnen maken, is het ook belangrijk dat je weet welke nadelen er verbonden zijn aan glaswol. Het grootste nadeel van glaswol is dat dit materiaal irritaties aan je huid kan veroorzaken. Daarom is het een goed idee om gebruik te maken van beschermingsmiddelen zoals handschoenen, een stofmasker en een stofbril.

Spouwmuurisolatie met glaswol of parels?

Spouwmuurisolatie glaswol

Ben jij aan het twijfelen tussen een spouwmuurisolatie met glaswol of een spouwmuurisolatie met EPS parels? Dan kan onderstaand overzicht je vast wel helpen!

EPS parels zijn piepschuim bolletjes die gebruikt worden voor het isoleren van de spouwmuur. Deze bolletjes zijn gemaakt uit polystyreen en lucht. Wat hen zo handig maakt, is dat ze makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kunnen aangebracht worden. Deze isolatieparels zijn veilig om te verwerken en recyclebaar. Het nadeel is dat ze niet goed tegen hoge temperaturen kunnen en ze niet zo geluidswerend zijn. Isolatieparels hebben een Lambda-waarde van 0,033 W/mK en kosten ongeveer 19 euro per vierkante meter.

Glaswol is wel geluidsabsorberend, tevens recyclebaar, maar je kunt ze moeilijker op slecht bereikbare plekken bevestigen. De isolatiewaarde van glaswol is 0,032 W/mK en glaswol kost ongeveer 17 euro per vierkante meter. Wat is de beste keuze? Beide isolatiematerialen hebben elk hun voor- en nadelen, zoals je kunt zien. Hou er bij je keuze wel rekening mee dat de gevelvoeg 23 millimeter hoog en breed moet zijn om glaswolvlokken in te blazen en bij parels is dit 16 millimeter.

Kosten spouwmuurisolatie met glaswol

Spouwmuurisolatie glaswol?Wil je je spouwmuur isoleren met glaswol? Dan ben je vast wel benieuwd naar hoeveel je dat juist zal kosten!

Als je glaswol gebruikt voor de isolatie van je spouwmuur, dan zal je gemiddeld zo’n 7,50 euro per vierkante meter betalen. Als je zeker wilt weten hoeveel zo’n isolatie je zal kosten, dan kan je het best een offerte laten opmaken. Op die manier ben je zeker! Het is eigenlijk nog beter om verschillende offertes te laten opmaken bij verscheidene bedrijven, om er zo de goedkoopste professional uit te kunnen kiezen. Zo spaar je op een eenvoudige manier heel wat geld uit!

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

Veroorzaakt glaswol spouwmuurisolatie vochtproblemen?

Misschien heb je weleens gehoord dat een (glaswol) spouwmuurisolatie vochtproblemen kan veroorzaken. Misschien houdt dit je tegen om uiteindelijk toch je spouwmuur te laten isoleren, maar dat is zeker niet nodig! Hoewel er door sommigen wordt gezegd dat spouwmuurisolatie ervoor zorgt dat de muur niet langer kan ademen en hierdoor het vocht niet meer kan worden afgevoerd, is dit enkel een fabeltje.

Het is namelijk zo dat een woning nauwelijks ademt via de muren en grotendeels via ventilatie, deuren en ramen. Sterker nog: als je je spouwmuur isoleert, dan zorg je er zelf voor dat er nog minder vocht wordt afgevoerd via de muren. Met spouwmuurisolatie verkleint dus ook de kans op condensvorming.

Wat is de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie met glaswol?

Voor je beslist welk isolatiemateriaal dat je gaat gebruiken voor je spouwmuur, is het wel handig dat je precies weet at de isolatiewaarde is van glaswol. Glaswol heeft over het algemeen een goede isolatiewaarde van 0,032 W/mK. Al hangt dit wel af van de soort die je koopt. Als je opzoek bent naar de glaswol met de hoogste isolatiewaarde, dan kan je het best uitkijken voor het HR++ label!

Wat is het verschil tussen glaswol en steenwol?

Twijfel je tussen glaswol en rotswol? Dan is het wel handig om te weten wat de verschillen tussen bedien precies zijn. Je ontdekt ze hieronder!

Glaswol bestaat uit gerecycleerde glasscherven, gecombineerd met zand, kalk en andere natuurlijke grondstoffen. Rotswol bestaat uit vulkanisch gesteente. Glaswol is zowel goed thermisch isolerend als geluidsisolerend, daarnaast is het ook een zeer flexibel materiaal. Dat zorgt ervoor dat je glaswol makkelijk kunt aanbrengen. Het nadeel is dat glaswol wel irritaties kan opwekken en dat heb je met rotswol niet. Ook rotswol is ideaal voor het thermisch en akoestisch isoleren, maar het materiaal is minder soepel. Daarnaast is rotswol ook wat duurder dan glaswol!

Besparen op je spouwmuurisolatie? Vraag gratis offertes aan

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden?

2. Beschrijf je project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.