Spouwmuurisolatie met ThermoFoam

Wanneer je woning spouwmuren heeft die nog niet geïsoleerd zijn, dan is het zeker het overwegen waard om de spouw te laten isoleren. Met het na-isoleren van de spouwmuur kun je je woning veel comfortabeler krijgen en enorm veel energie besparen. Een gevolg hiervan, is dat je energiefactuur veel lager wordt. Maar wat is de beste spouwmuurisolatie? Er zijn diverse soorten spouwmuurisolatiematerialen om je spouwmuur te isoleren, zoals glaswol, steenwol, EPS-parels en PUR-schuim. Een andere vorm van spouwmuurisolatie is ThermoFoam. ThermoFoam is niet alleen een goede isolatie voor het na-isoleren, het is ook een methode om oude beschadigde en verzakte spouwmuurisolatie te vervangen.

ThermoFoam: prijzen

Net zoals bij alle soorten isolatiemateriaal voor de spouwmuur, kan er ook voor ThermoFoam niet direct een vaste prijs aangegeven worden. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren. De kosten van spouwmuurisolatie met Thermofoam zijn onder meer afhankelijk van het oppervlak van de spouwmuur en dikte van de spouw, de staat van de spouwmuur en spouw, uit welk materiaal de spouwmuur bestaat en of er nog oude isolatie aanwezig is. Op basis van deze gegevens kan er wel een richtprijs gegeven worden. En eigenlijk geldt deze richtprijs niet alleen voor ThermoFoam, maar ook voor glaswol, steenwol, EPS-korrels en PUR-schuim.

👉Gemiddeld genomen zal spouwmuurisolatie tussen de € 700,- en € 3.000,- kosten.

Specifiek voor ThermoFoam, kun je met deze spouwmuurisolatie tot wel 30% besparen op de stookkosten. Hiermee is het mogelijk om binnen 3 tot 5 jaar de investering in het na-isoleren van de spouwmuur weer terug te verdienen. Houd er ook rekening mee, dat je zowel in België als in Nederland een premie van de overheid kunt ontvangen. Maak hier wel gebruik van, want hiermee kun je de kosten voor spouwmuurisolatie flink verlagen en nog eerder je investering terugverdienen.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

ThermoFoam: ervaringen

Oud huis isoleren: spouwmuurisolatie

Er kunnen diverse soorten isolatiematerialen in de spouwmuur worden gespoten of geblazen. Je kunt kiezen voor een schuim, zoals het welbekende PUR-schuim, maar ook vlokken, zoals glaswol of steenwol. Dit zijn minerale wollen die normaliter op rol te verkrijgen zijn. Het spreekt voor zich, dat deze rollen niet in de spouwmuur passen als je gaat na-isoleren en daarom zijn ze ook als vlokken ontwikkeld die ingeblazen worden. Verder kun je kiezen voor EPS-parels of EPS-korrels. Dit zijn bolletjes piepschuim en die worden ook in de spouw geblazen.

Zoals de naam ‘Foam’ al aangeeft, is ThermoFoam een schuim die in de spouwmuur wordt gespoten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PUR-schuim, heeft ThermoFoam andere eigenschappen.

  • Komen er bij PUR-schuim schadelijke stoffen vrij, dit is niet het geval bij ThermoFoam, want het materiaal is op waterbasis.
  • Het materiaal is damp doorlatend
  • ThermoFoam is brandwerend
  • Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde.
  • Omdat ThermoFoam vloeibaar in de spouw wordt gespoten, is het mogelijk om alle kieren en naden te bereiken en een goede isolatie te bereiken. In de regel kan het aanbrengen binnen een dag gebeuren.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

De meest opvallende eigenschap van ThermoFoam, is dat het materiaal uitstekend toegepast kan worden in muren die al voorzien zijn van andere of oude isolatiematerialen. Oude isolatiematerialen uit de jaren 80 en 90 voldoen misschien niet meer en kunnen verzakken. Bij de meeste isolatiematerialen is het dan nodig om eerst al het oude isolatiemateriaal te verwijderen, voordat nieuwe isolatie ingespoten kan worden. Dit maakt het na-isoleren een stuk duurder. Dit is met ThermoFoam niet nodig. Het materiaal werkt prima samen met de reeds aanwezig isolatie. Mede omdat ThermoFoam schoon en milieuvriendelijk is, hoort het zeker bij de populairste isolatiematerialen.

Voordelen van ThermoFoam spouwmuurisolatie

Betreffende de voordelen en nadelen doet ThermoFoam niet onder voor andere soorten spouwmuurisolatie. De voor- en nadelen van ThermoFoam kunnen dan ook geheel of gedeeltelijk gelden voor andere isolatiematerialen. Het bekendste voordeel is natuurlijk de uitstekende isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt gemeten met de zogenaamde RC-waarde. Hoe hoger deze waarde is, des te hoger de isolatiewaarde.

Een spouwmuur die niet geïsoleerd is, heeft een gemiddelde RC-waarde van 0,4. 👉Met een isolatielaag van 6 centimeter ThermoFoam, stijgt de RC-waarde richting de 1,7. Dit is meer dan voldoende om aan de huidige isolatie-eisen te voldoen.

Een logisch voordeel van spouwmuurisolatie, is meer dan ooit een comfortabele woning. Na het aanbrengen van ThermoFoam zul je direct de positieve gevolgen ervaren, zoals een woning met veel meer comfort. Koude muren zijn er niet meer en je hoeft de verwarming niet meer op volle toeren te laten draaien. Koude lucht en tocht zal je niet meer voelen, want het isolatiemateriaal houdt dit tegen. In de winter zal je woning altijd aangenaam warm zijn en in de zomer zal de hitte niet in je woning komen. Ondanks een woning die veel meer comfort geeft, betaal je geen extra energiekosten.

Naast een thermische isolatie, bereik je met ThermoFoam ook een goede geluidsisolatie. Helemaal als je aan een drukke straat woont, zal je merken dat geluidsoverlast beperkt is. Uiteraard is spouwmuurisolatie ook goed voor het milieu. Dit komt mede doordat je minder hoeft te stoken, maar ook omdat ThermoFoam vrij is van schadelijke stoffen. Verder is het aanbrengen snel achter de rug, binnen een dag is de isolatie aangebracht in de spouw en aan de buitenkant is niets te zien. Grote verbouwingen of enig breekwerk zijn niet nodig.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Nadelen van ThermoFoam spouwmuurisolatie

Hoewel de voordelen vaak wel opwegen tegen de nadelen van spouwmuurisolatie, is het wel nodig om ook de nadelen te kennen. Zo zijn er bijvoorbeeld gevels die niet geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Dit is bijvoorbeeld het geval als het metselwerk niet dampdicht is, met andere woorden, het vocht kan niet goed uit de spouw weg. Dit geldt onder andere voor bakstenen die geglazuurd zijn. Dit wordt om esthetische redenen gedaan, maar hierdoor krijgt vocht in de spouw geen mogelijkheid om te ontsnappen. Ook gevels die beschilderd zijn, zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie.

Hoewel oude isolatie kan blijven zitten bij ThermoFoam, komt bij oudere woningen nogal eens spouwmuur vervuiling voor. Dit zijn vaak resten cement die in de spouw zijn ontstaan tijdens de bouw. Het risico van spouwmuur vervuiling, is dat er koudebruggen ontstaan en het schuim kan niet gelijkmatig in de spouw verdeeld worden. Voordat je ThermoFoam laat aanbrengen, moet de spouwmuur altijd eerst onderzocht worden. Heb je ventilatieopeningen in de spouwmuren? Dan moet je oppassen dat het schuim deze ventilatieopeningen niet blokkeert. Je krijgt anders problemen met het afvoeren van vocht.

Is ThermoFoam geschikt voor mijn spouwmuur?

Spouwmuurisolatie

Om te weten of je ThermoFoam ook in jouw spouwmuur kunt toepassen, moet je eerst nagaan of je wel een spouwmuur hebt. Dit klinkt misschien vreemd, maar veel mensen weten dit niet. Is de buitengevel niet dikker dan 20 centimeter, dan heb je zeker geen spouwmuur. Of ThermoFoam geschikt is voor jouw spouwmuur, kun je laten checken door de expert die ThermoFoam gaat aanbrengen. Hij zal de gehele spouwmuur inspecteren op vervuiling, op de breedte van de spouw en of de voegen voldoen. Bij de meeste spouwmuren zal dit geen probleem zijn, mede ook omdat ThermoFoam goed toe te passen is in spouwmuren met oude isolatie.

Vraag gratis offertes aan voor de beste prijs

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt