Knauf Supafil spouwmuurisolatie: kenmerken en prijzen

Wat zijn de kenmerken en prijzen van Knauf Supafil isolatie en wat zijn de verschillen met andere soorten isolatiemateriaal? Verhoog het comfort en de waarde van je woning met spouwmuurisolatie met Knauf Supafil.

Wat is Knauf Supafil isolatie?

Knauf Supafil is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van bestaande bouw. Het is van minerale inblaaswol (glasvezel) gemaakt. Knauf Supafil isolatiemateriaal wordt dan ook letterlijk de spouw ingeblazen. Door het gebruik van 80% gerecycled glas en zonder toegevoegde chemicaliën is Knauf isolatie een milieuvriendelijk product, waardoor je minder moet stoken. Dat voel je ook aan je energierekening. De Supafil isolatie heeft een lambda-waarde (isolatiewaarde) van 0,034 W/mK en levert de beste resultaten vergeleken met andere minerale wollen. Doordat het spuitproces voor een naadloos aansluitend resultaat in de spouw zorgt, ontstaat er een aangenaam geluiddempend effect. Verkeer op straat hoor je niet meer razen in de woonkamer en het rumoer van het tuinfeest van de buren komt niet tot in jouw keuken.

Spouwmuurisolatie zonder schadelijke stoffen

Knauf Supafil isolatie zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit in huis, gecertificeerd met: Eurofins Indoor Air Comfort Gold. Tijdens de werkzaamheden aan de gevel kun je gerust in je woning blijven, er komen geen schadelijke stoffen vrij. De isolatiespecialist boort buiten in de voegen van de muur gaten om de isolatie in de muur te kunnen blazen. Hij komt niet naar binnen en er ontstaat ook geen rommel of stof in huis. Het materiaal wordt gelijkmatig verdeeld en het zakt niet in elkaar. De vezel zijn met siliconen behandeld en zijn waterafstotend en brandveilig. Doordat er geen vocht kan worden opgenomen ontstaat een dampdoorlatend geheel en de muur blijft ademen.

Wat kost Knauf Supafil?

De kosten voor spouwmuurisolatie van je woning zijn afhankelijk van de dikte van de spouw, het totale oppervlakte, de bereikbaarheid en natuurlijk voor welk materiaal je kiest.

Is de keuze op Knauf Supafil gevallen, dan is de gemiddelde prijs ongeveer € 15,- tot € 20,- per m² incl. btw. 

Type woning Prijs voor spouwmuurisolatie met Knauf Supafil
Rijtjeshuis(97m²) € 1.455,- tot € 1.940,-
Halfopen bebouwing(107m²) € 1.605,- tot € 2.140,-
Open bebouwing (140m²) € 2.100,- tot € 2.800,-

⇒ Vraag nu een gratis offerte aan !

Voordelen en subsidies voor spouwmuurisolatie

Is je pand ouder dan 2 jaar dan betaal je een btw-tarief van slechts 9%. Je kunt onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op de landelijke regeling “Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing” of de ISDE. Per m² geïsoleerd oppervlakte bedraagt de te ontvangen premie voor spouwmuurisolatie € 5,-. Voorwaarde is dat je minstens twee isolerende maatregelen laat uitvoeren, of dat je voor een andere duurzame investering kiest, zoals een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

Verder hebben de verschillende gemeenten in Nederland verschillende lokale subsidieregels. Het is raadzaam om na te vragen of je voor zo een ondersteuning in aanmerking komt.

Knauf Supafil vergeleken met andere spouwmuurisolatie.

spouwmuur isoleren glaswol

De beste spouwmuurisolatie vind je gemakkelijk door de verschillende producten voor het isoleren van bestaande spouwmuren met elkaar te vergelijken.

Knauf Supafil vs. PUR

PUR-schuim (polyurethaan) heeft een chemische samenstelling, is vochtwerend, brandwerend en laat de muur niet ademen. Bij de verwerking komen schadelijke dampen vrij zodat het niet aan te raden is om in de woning te verblijven. De lambda-waarde ligt tussen 0,023 W/mK en 0,032 W/mK. De kosten zijn € 25,- tot € 30,- m² incl. btw.

Knauf Supafil vs. EPS-parels

EPS-korrels, ook wel EPS-parels genoemd, zijn kleine piepschuim balletjes die bij het inspuiten in de spouw met een krachtige lijm vermengd worden om inzakken van de isolatie te voorkomen. EPS-korrels zijn eveneens vocht- en brandwerend, de spouw kan blijven ademen. Er komen bij de plaatsing schadelijke stoffen vrij, dus het is beter je pand tijdelijk te verlaten. De isolatiewaarde ligt tussen 0,033 W/mK en 0,042 W/mK. De kosten zijn € 20,- tot € 25,- m² incl. btw.

Knauf isolatie spouwmuur: de eigenschappen

Knauf isolatie is minerale glaswol en gemaakt van gerecycled glas. Bij het inblazen van de Supafil worden geen chemicaliën gebruikt, er komen geen schadelijke dampen vrij. Je kunt veilig in je huis verblijven. Het product is waterafstotend en kan niet branden. De spouwmuur blijft ademen. De isolatiewaarde is 0,034 W/mK. De kosten bedragen € 15,- tot € 20,- m² incl. btw.

Van alle na-isolatie materialen zoals PUR-schuim, EPS-parels en minerale glaswol is de Knauf Supafil minerale inblaaswol het milieuvriendelijkst. Het product heeft een hoge isolatiewaarde en is veilig te verwerken. Omdat er geen chemicaliën worden gebruikt en de muren goed kunnen ademen ben je verzekerd dat de luchtkwaliteit in huis optimaal blijft. Samen met de uitstekende brandveiligheid en vrijwel onbeperkte levensduur is Knauf Supafil een product wat het comfort en de waarde van je woning zeker zal verhogen.

⇒ Vraag vrijblijvende offertes aan bij isolatiespecialisten !

Kenmerken van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

 • Witte minerale glaswol (inblaaswol)
 • Isolatiewaarde van HR++
 • Lambdawaarde van 0,034 W/mK
 • Isoleert thermisch en akoestisch
 • Waterafstotend
 • Brandklasse A1 (onbrandbaar)
 • 80% gerecycleerd glas zonder chemische toevoegingen
 • geschikt voor spouwmuren met luchtspouw vanaf 50 mm
 • Plaatsing via boorgaten in de voeg van minimaal 14 mm
 • isolatie van buitenaf
 • Terugverdientijd tussen 2 en 5 jaar (gasverwarming 4 en 5 jaar, elektrische verwarming 2 jaar)

Na-isoleren met Knauf Supafil

Hoe besparen met spouwmuurisolatie parels?

Knauf Supafil is een goed materiaal om reeds geïsoleerde spouwmuren te isoleren. Steeds vaker willen mensen de spouwmuur na-isoleren, wanneer het oude isolatiemateriaal niet meer optimaal is, of wanneer er zelfs nooit eerder is geïsoleerd.

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig gelijk bij de bouw goed geïsoleerd. Bij woningen die tussen 1930 en 1975 gebouwd zijn is dit meestal niet het geval. Intussen zijn er in Nederland al meer dan 200.000 panden met Knauf Supafil behandeld. Streef je erna om je huis duurzamer te maken en vooral het woongemak te verhogen, dan is spouwmuurisolatie een goede overweging.

Knauf supafil vochtproblemen

Supafil isolatie staat erom gekend vochtwerend te zijn. Aangezien het materiaal zo is bewerkt dat het waterafstotend is, is de kans dan ook klein dat je spouwmuurisolatie wordt aangetast door vochtproblemen, schimmel of andere viezigheid. Indien er vocht tegen de gevel zou slaan, dan is de kans kleiner dat het doorslaat naar de binnenkant van je huis. Zo kan je heel wat problemen voorkomen. 

Voordelen Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Met een goede isolatie blijft het met minder stookkosten lekker warm in de winter en zul je veel minder last van vocht en condens hebben. Met de steeds warmer wordende zomers is het fijn dat het in de woning veel langer koel blijft. Bij het inblazen van de Knauf isolatie ontstaan geen kieren, met gevolg een extra goede geluidsdemping. Dat is zeker prettig mocht uw pand aan een drukke weg liggen of als er veel kinderen voor je deur spelen.

De verwerker van het materiaal werkt helemaal zonder chemie. Je kunt gerust zijn dat nu, maar ook in de toekomst, geen schadelijke stoffen vrijkomen en de lucht in de woning van zeer goede kwaliteit zal blijven.

Vraag gratis offertes aan

Is mijn spouwmuur geschikt voor Knauf Supafil?

Nadat je het besluit genomen hebt om spouwmuurisolatie te laten plaatsen, kun je een isolatiespecialist een vrijblijvende inspectie laten uitvoeren. Er wordt gekeken of de spouwmuur geschikt is voor Knauf isolatie. Is de ruimte breed genoeg, is er oude isolatie aanwezig of zijn er obstakels? Indien nodig kan er een endoscopisch onderzoek gedaan worden.

Verder is het belangrijk om te bepalen of er eventuele vorstgevoelige en of afsluitende gevelbekleding aanwezig is, en of de gevel verder in goede staat verkeert.

Uiteindelijk zal de door een specialist uitgevoerde isolatie met Knauf Supafil tot een hoger woongenot voeren en kun je een besparing tot 26% op energierekening bereiken.

Je huis krijgt een hoger energielabel en de huiswaarde stijgt. Kosten voor spouwmuurisolatie worden in gemiddeld twee tot vijf jaar terug verdiend.

Je spouwmuren laten isoleren? Bespaar op de kosten

Dat kan je gemakkelijk doen door gratis offertes te vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welke specialist de beste prijs aanbiedt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden?
2. Beschrijf je project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.